Seecr is ISO 27001 gecertificeerd

Formeel is nu aangetoond dat data bij Seecr goed beveiligd is. Dat geeft rust. Maar er is meer: erkenning dat onze agile werkwijze werkt en dat de data écht veilig is.

Het is een netwerk

Een dataverwerkende dienst ontstaat niet ineens maar groeit als onderdeel van een netwerk van systemen van verschillende partijen. Dit netwerk kan op steeds meer plekken gehackt worden en er zijn steeds meer betrokkenen die fouten kunnen maken. Met een paar firewalls en contracten maak je een systeem niet veilig.

Intrinsiek veilig

Een veilig systeem wordt niet achteraf opgelapt, maar is intrinsiek veilig gebouwd. Daar is voortdurend aandacht nodig voor alle aspecten, van regel code tot/met de boekhouding, en daarmee had je in het verleden al moeten beginnen. 

Agile

De certificering heeft ons geleerd dat onze agile manier van werken die we de afgelopen (bijna) 20 jaar hebben ontwikkeld een goede basis vormt voor een ISO 27001 managementsysteem. Het traject heeft ons bewust gemaakt van wat we eigenlijk precies deden en wat dat betekent voor dataveiligheid. En we deden het goed! Daar zijn we heel trots op!

Mensen voorop

We gaan dus door met pair-programming, test-first development, software packaging, gedetailleerde monitoring, kritische selectie van libraries en leveranciers en met mensen voorop stellen.

Echt veilig

Voor jou als (mogelijke) klant betekent dit dat jouw data niet ‘beveiligd’ is met een kunstje of juridisch steekspel, maar dat het écht veilig is. Het certificaat kan helpen om jouw afnemers ook het vertrouwen te geven dat hun gegevens in goede handen zijn.

Vraag maar raak

Als jij meer wilt weten over hoe we zorgdragen voor de informatiebeveiliging, of wat het voor jouw project kan betekenen, neem contact met ons op. We leggen je het graag uit.

Neem contact op

1 gedachte over “Seecr is ISO 27001 gecertificeerd

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.