Thijs Janssen, eigenaar Seecr

“Bij Seecr hebben we veel vrijheid. We creëeren ruimte om eigen ideeën in te brengen en uit te werken. We zijn continu onszelf aan het verbeteren. We werken in pairs en komen tot hele creatieve oplossingen omdat mensen verschillend denken. Juist in dat samenspel komen interessante dingen naar voren.”

Eerlijk nut

“Wat ik prettig vind is dat mensen of organisaties zich verder kunnen ontwikkelen. Ik wil bijdragen aan een zeker maatschappelijk nut, wat dat ook is. Ik wil geen werk doen wat de geldgraaierij dient; om mensen ‘arm’ te maken met een schijnbaar mooie oplossing. Dat de prijs niet in verhouding staat tot de dienst die wordt geleverd. Een dergelijke vorm van business conflicteert met mijn werkideaal. Ik wil graag op een eerlijke manier werken.”

Snap het probleem

“Als een klant met iets komt, is het vaak een directe vraag, gerelateerd aan het probleem wat hij ziet. Ik wil de achterliggende vraag begrijpen, samen met de klant ontdekken wat hij wil bereiken. Dan snap ik ook beter het probleem wat aangedragen wordt.”

Testgedreven

“Seecr werkt testfirst. Alvorens je software ontwikkelt, stel je vast wat je met de software wilt bereiken. Als je weet wat het uiteindelijke doel is, schrijf je een test; een script met criteria waar je code aan moet voldoen. Testfirst zorgt dat je alleen de code bouwt die bijdraagt aan je doelstelling. Je werkt richting de meest eenvoudige en relevante oplossing.”