Frits van Latum, TU Delft Library

Discover

Discover is de zoekmachine achter de inhoud van de bibliotheek van TU Delft. Een portal met zeer innovatieve features in het zoeken en leggen van koppelingen naar de achterliggende datasystemen.

Specialisme

“Seecr is een bijzonder bedrijf. Bijzonder vanwege haar specialisme en bijzonder vanwege haar werkwijze. Hun specialisme is zoeken en vinden. Meresco is de opslag- en zoeksoftware die Seecr heeft ontwikkeld. Het systeem is succesvol ingezet in de TU Delft Library. In een samenwerkingsproject tussen Seecr en de universiteitsbibliotheken van Delft en Tilburg is Meresco verder ontwikkeld en hebben beide bibliotheken moderne en geavanceerde zoeksystemen gekregen.”

Bijzondere werkwijze

“De werkwijze van Seecr, agile programming, is eveneens bijzonder. Agile programming is ontwikkeling in korte fases waarbij na afronding van elke fase een werkende en dus testbare nieuwe versie ontstaat. In de TU Delft Library is deze manier van werken toegepast bij het verder ontwikkelen van Meresco tot dicover.tudelft.nl. Het betekende bijvoorbeeld dat medewerkers van de bibliotheek steeds betrokken waren bij de voortgang van het ontwikkelproces; zowel bij het testen als bij het geven van input voor de volgende fases in de ontwikkeling.”

“Discover is een mooi resultaat van een goede samenwerking met deskundige ontwikkelaars. Het was een leerzame en motiverende ervaring om met Seecr samen te werken.”