Tom van der Sommen

"Mijn vak is creatief; ik kan er mijn ideeën in kwijt. Ik hou van dingen bedenken. In software ontwikkeling heb je geen fysieke onmogelijkheden. Als jij een idee hebt om iets heel moois te maken, dan kun je dat. Het is slechts gelimiteerd door je eigen verbeelding."

Echte kwaliteit

"Seecr is een organisatie die zich veelvuldig bezighoudt met open source software. Open source is extreem transparant. De opdrachtgever kan zelf in de code duiken om te kijken wat je hebt gedaan. Bij closed source zie je slechts de buitenkant. Het is als een grote zwarte doos; je drukt op knopjes maar je ziet verder niets. Bij open source krijg je als klant meer gevoel bij de kwaliteit die je krijgt.

In open source kun je een grotere toren bouwen, want je bouwt voort op code van een ander. Er zitten soms al miljoenen manuren in de software waar jij op door borduurt. Er is één afspraak, ook jij moet het weer onder een vrije licentie beschikbaar stellen."

Beautiful code

"Mooie software is; dat zowel het concept als de functionaliteit optimaal zijn. Wanneer de code doet wat het moet doen, maar ook; dat het mooi in elkaar zit. Geen regel code teveel; als ik er een regel bijzet wordt het minder."

Contact

Tom van der Sommen

+31 (0) 625 268 305

Voeg toe aan mijn adresboek