Agenda

Design Research & Innovation Festival, DRIVE!

24 oktober 2019

Eindhoven, Nederland

Op het Design Research & Innovation Festival, kortweg DRIVE, delen creatieve professionals, innovatiemanagers en onderzoekers hun nieuwste R&D-inzichten. Door middel van presentaties, workshops en discussies krijgt het publiek inzicht in de groeiende kennisbasis van de creatieve industrie: van ontwerpmethoden om transities te faciliteren tot mogelijkheden van personalisering, en van digitale media tot architectuur en mode.

Urgente thema's als klimaatadaptatie, voedselvoorziening en het ondersteunen van gedragsverandering door gebruikmaking van data en digitale middelen, staan dit keer in de schijnwerpers.

Format
De programmering van DRIVE 2019 geeft festivalgangers de mogelijkheid een eigen programma samen te stellen. Binnen elk blok streven we naar een mix van meerdere presentaties over onderzoek en innovatie. We zoeken sprekers met een verschillende achtergrond: bedrijven, designprofessionals en onderzoekers van zowel universiteiten als hogescholen. Het creatieve en kritische DRIVE-publiek wil graag betrokken worden bij interactieve, korte, presentaties. De voertaal is Engels.

Voor de agenda, zie: www.clicknl.nl/en/drive/

Surf Onderwijsdagen

5 november - 7 november 2019

1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch, Oude Engelenseweg 1, 5222 AA 's-Hertogenbosch, Nederland

De SURF Onderwijsdagen vinden dit jaar plaats op 5 en 6 november in congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Op 5 november (van 14:50 - 15:50 uur) presenteren Kirsten Veelo, Martine Teirlinck, Lieke Rensink & Jenny de Werk (SURF) de workshop 'Een schatkist aan open leermateriaal via het SURF zoekportaal'. Lokatie: Rode Geus.

Seecr bouwde voor SURF de leermaterialenbank SURFsharekit. In de workshop zullen de spreeksters ingaan hoe met open leermateriaal een vak vorm kan worden gegeven, en hoe die constellatie vervolgens weer te delen met docenten en studenten. SURFsharekit is een schatkist van kwalitatief hoogstaande leermaterialen waaruit volop gedeeld mag worden. Bezoekers wordt uit de doeken gedaan hoe SURF zoeken en vinden van leermaterialen faciliteert via het zoekportaal voor open leermaterialen. Denk aan kennisclips, e-modules en oefentoetsen. In deze workshop komen de belangrijkste aandachtspunten in dit proces aan bod: zoekfuncties, kwaliteit van je eigen en andermans werk beoordelen en open licenties gebruiken. De projecten uit de stimuleringsregeling Open en online onderwijs dienen hiervoor als casus.

 Voor meer informatie: https://www.surfonderwijsdagen.nl." target="_blank">https://www.surfonderwijsdagen.nl">https://www.surfonderwijsdagen.nl.

Week van het Digitaal Erfgoed

25 november - 1 december 2019

Op maandag 25 november start de Week van het Digitaal Erfgoed met een groot startevenement in 'Het Koelhuis' in Zutphen. Van 26 tot en met 30 november zijn er allerlei themabijeenkomsten door het hele land, georganiseerd door partners in het netwerk. Dit is dé gelegenheid om je te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen, te praten over de praktijk in jouw organisatie en om zelf discussies en uitwisseling van kennis te organiseren. Zo wordt het een week voor en door het netwerk.

In de Week staat de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed centraal: de erfgoedsector wil de maatschappelijke impact van digitaal erfgoed vergroten door het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken. Daartoe ontwikkelen we voorzieningen en delen we kennis. Het Netwerk Digitaal Erfgoed is de plek waar dat gebeurt: de ontmoetingsplaats, het “gezamenlijke lab”. Het programma faciliteert verrassende ontmoetingen, zinvolle interacties en kennisuitwisseling tussen de deelnemers.

'Wat is jouw conditie wat betreft het zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van jouw digitaal erfgoed?' Er worden praktische sessies aangeboden. Zo kun je daten met digitaal erfgoed coaches, leren werken met de Gereedschapskist Digitaal Erfgoed, een beroep doen op de erfgoed-EHBO en ‘workouts’ volgen om vaardigheden te trainen.Ook komt Martijn Duineveld, universitair hoofddocent bij de Universiteit Wageningen, de aanwezigen inspireren met zijn visie op erfgoed, netwerkvorming en ‘nubbles’.

Agenda van het afgelopen jaar

Contact

Tijd voor een persoonlijke
ontmoeting met Seecr?

Neem contact op

Volg ons