Agenda

Week van het Digitaal Erfgoed

25 november - 1 december 2019

Op maandag 25 november start de Week van het Digitaal Erfgoed met een groot startevenement in 'Het Koelhuis' in Zutphen. Van 26 tot en met 30 november zijn er allerlei themabijeenkomsten door het hele land, georganiseerd door partners in het netwerk. Dit is dé gelegenheid om je te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen, te praten over de praktijk in jouw organisatie en om zelf discussies en uitwisseling van kennis te organiseren. Zo wordt het een week voor en door het netwerk.

In de Week staat de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed centraal: de erfgoedsector wil de maatschappelijke impact van digitaal erfgoed vergroten door het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken. Daartoe ontwikkelen we voorzieningen en delen we kennis. Het Netwerk Digitaal Erfgoed is de plek waar dat gebeurt: de ontmoetingsplaats, het “gezamenlijke lab”. Het programma faciliteert verrassende ontmoetingen, zinvolle interacties en kennisuitwisseling tussen de deelnemers.

'Wat is jouw conditie wat betreft het zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van jouw digitaal erfgoed?' Er worden praktische sessies aangeboden. Zo kun je daten met digitaal erfgoed coaches, leren werken met de Gereedschapskist Digitaal Erfgoed, een beroep doen op de erfgoed-EHBO en ‘workouts’ volgen om vaardigheden te trainen.Ook komt Martijn Duineveld, universitair hoofddocent bij de Universiteit Wageningen, de aanwezigen inspireren met zijn visie op erfgoed, netwerkvorming en ‘nubbles’.

Agenda van het afgelopen jaar

Contact

Tijd voor een persoonlijke
ontmoeting met Seecr?

Neem contact op

Volg ons