Agenda

Connecting the Dots

13 september 2019

Kloveniersburgwal 39, 1011 JW Amsterdam, Nederland

Bij het KNAW vindt een congres plaats over de geschiedenis en wetenschappelijke waarde van het CABR en de mogelijkheden van een digitaal doorzoekbaar archief.

Wat betekent het als we grote archieven of historische tekstcollecties integraal digitaal doorzoekbaar kunnen maken? Dan kun je door de diepste informatielagen, dwars door alle individuele dossiers en inventarisnummers heen zoeken.
Binnen het project Tribunaalarchieven als digitale onderzoeksfaciliteit (TRIADO) is de afgelopen 2,5 jaar onderzocht met welke methoden en technieken het meest geraadpleegde WO2-archief van ons land, het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR), full text doorzoekbaar kan worden gemaakt en welke mogelijkheden dit biedt voor onderzoek. Welke resultaten heeft dit opgeleverd en wat betekent dit voor de toekomst van het CABR?

Seecr zal hierbij aanwezig zijn. Wilt u gericht van deze gelegenheid gebruik maken om met ons van gedachten te wisselen over de digitalisering van, en/of het doorzoekbaar maken van uw archieven, neem dan gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst.

Meer info over het programma: www.oorlogsbronnen.nl/connectingthedots

Aanmelden: www.oorlogsbronnen.nl/aanmeldenconnectingthedots" target="_blank">http://www.oorlogsbronnen.nl/aanmeldenconnectingthedots">www.oorlogsbronnen.nl/aanmeldenconnectingthedots

Agile Open Holland

13 september 2019

De Lunterse Boer, Boslaan 87, 6741 KD Lunteren, Nederland

Agile Open Holland is a recurrent Open Space event which means that you are a participant and you are also a speaker, and once you’ve bought the tickets (here) you can’t avoid your serving of creative ideas, hands-on workshops, fruitful discussions and amazing new people.

On Friday 13th of September we start at 09:00 and continue till 17:00, followed by drinks for everybody till 18:00. When you choose to include a fine diner, we keep you busy till 20:30.

On the night of Thursday 12th of September we start with diner at 18:00 en start gaming as soon as everybody is ready. The night lasts till late, especially for those who stay.

Thijs Janssen and Erik Groeneveld from Seecr will attend this long running conference, that they kicked of 14 years ago. Feel free to attend and enjoy a live meet up.

Registration through: https://agileopenholland.com/

Design Research & Innovation Festival, DRIVE!

24 oktober 2019

Eindhoven, Nederland

Op het Design Research & Innovation Festival, kortweg DRIVE, delen creatieve professionals, innovatiemanagers en onderzoekers hun nieuwste R&D-inzichten. Door middel van presentaties, workshops en discussies krijgt het publiek inzicht in de groeiende kennisbasis van de creatieve industrie: van ontwerpmethoden om transities te faciliteren tot mogelijkheden van personalisering, en van digitale media tot architectuur en mode.

Urgente thema's als klimaatadaptatie, voedselvoorziening en het ondersteunen van gedragsverandering door gebruikmaking van data en digitale middelen, staan dit keer in de schijnwerpers.

Format
De programmering van DRIVE 2019 geeft festivalgangers de mogelijkheid een eigen programma samen te stellen. Binnen elk blok streven we naar een mix van meerdere presentaties over onderzoek en innovatie. We zoeken sprekers met een verschillende achtergrond: bedrijven, designprofessionals en onderzoekers van zowel universiteiten als hogescholen. Het creatieve en kritische DRIVE-publiek wil graag betrokken worden bij interactieve, korte, presentaties. De voertaal is Engels.

Voor de agenda, zie: www.clicknl.nl/en/drive/

Surf Onderwijsdagen

5 november 2019

1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch, Oude Engelenseweg 1, 5222 AA 's-Hertogenbosch, Nederland

De SURF Onderwijsdagen vinden dit jaar plaats op 5 en 6 november in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Voor meer informatie: https://www.surfonderwijsdagen.nl.

Week van het Digitaal Erfgoed

25 november - 30 november 2019

Op maandag 25 november start de Week van het Digitaal Erfgoed met een groot startevenement in 'Het Koelhuis' in Zutphen. Van 26 tot en met 30 november zijn er allerlei themabijeenkomsten door het hele land, georganiseerd door partners in het netwerk. Dit is dé gelegenheid om je te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen, te praten over de praktijk in jouw organisatie en om zelf discussies en uitwisseling van kennis te organiseren. Zo wordt het een week voor en door het netwerk.

In de Week staat de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed centraal: de erfgoedsector wil de maatschappelijke impact van digitaal erfgoed vergroten door het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken. Daartoe ontwikkelen we voorzieningen en delen we kennis. Het Netwerk Digitaal Erfgoed is de plek waar dat gebeurt: de ontmoetingsplaats, het “gezamenlijke lab”. Het programma faciliteert verrassende ontmoetingen, zinvolle interacties en kennisuitwisseling tussen de deelnemers.

'Wat is jouw conditie wat betreft het zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van jouw digitaal erfgoed?' Er worden praktische sessies aangeboden. Zo kun je daten met digitaal erfgoed coaches, leren werken met de Gereedschapskist Digitaal Erfgoed, een beroep doen op de erfgoed-EHBO en ‘workouts’ volgen om vaardigheden te trainen.Ook komt Martijn Duineveld, universitair hoofddocent bij de Universiteit Wageningen, de aanwezigen inspireren met zijn visie op erfgoed, netwerkvorming en ‘nubbles’.

Agenda van het afgelopen jaar

Contact

Tijd voor een persoonlijke
ontmoeting met Seecr?

Neem contact op

Volg ons