HBO Kennisbank: “Superhandig bij het afstuderen!”

Het is leuk van een congres terug te komen en mijn collega’s te mogen vertellen dat er waardering is voor hun werk. Op het DRIVE festival waar onderzoekers, studenten en het bedrijfsleven samen kijken naar innovatieve doorbraken, kwam ik tevreden gebruikers tegen van de HBO Kennisbank. Wij bouwden deze voor SURF (hbo-kennisbank.nl).

Voor studenten

Jelske van der Woude, student fashion en management uit Amsterdam, richt zich op innovatie op het gebied van design, met name de techniek en materialen: ‘Ik maak er heel veel gebruik van. Het is superhandig; ik ben nu aan het afstuderen. Ik kan zien waar andere studenten onderzoek naar hebben gedaan en wat daaruit is gekomen. Het levert me veel bronnen op, die ik kan gebruiken bij het schrijven van mijn eigen scriptie. Ik wil vindbaar zijn wanneer mijn scriptie af is en die in de databank komt. Ik vind het nu ook prettig dat ik anderen kan benaderen voor vragen. Voor die hulp ben ik ze echt dankbaar. Die hulp wil ik op mijn beurt straks ook aan anderen kunnen bieden.’

Voor bedrijfsleven

Maar ook wie student-af is, en werkzaam in het bedrijfsleven, kan er nog steeds iets komen ‘halen’. Sigrid Schmeisser van het bedrijf peak15.co werkt veel voor onderzoekers en maakt hun onderzoek zichtbaarder met mooie vormgeving en objecten. ‘So often databases are closed for outsiders! For me it is of importance that knowledge is not behind a paywall; so we can all benefit from each other. That makes so much more sense!’

Intussen telt de HBO Kennisbank meer dan 50.000 publicaties uit een breed scala van vak- en kennisgebieden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.