Softwarebedrijf Seecr trekt tijdelijk in bij hogeschool CHE

Open source softwarebedrijf Seecr uit Veenendaal trekt per augustus in bij de Christelijke Hogeschool in Ede (CHE). Ze vestigt zich tijdelijk naast de lokalen waar de nieuwe hbo-ICT opleiding in september van start gaat. Het bedrijf oriënteert zich ondertussen op een nieuw te bouwen kantoor in Ede. Na het tekenen van het huurcontract werd het glas geheven op de synergie, die beiden beogen met het tijdelijke onderkomen.

Extreme programming

Erik Groeneveld en Thijs Janssen zijn de eigenaren van Seecr. Zij ontwikkelen met hun team open source software. Seecr was een van de eerste ondernemingen die Extreme Programming introduceerde in Nederland: een werkwijze, waarbij – in plaats van te beginnen met ontwikkelen als het totaalplaatje af is – in korte cycli van twee weken stukjes software worden opgeleverd. Het streven is stapje voor stapje te ontwikkelen en met de opdrachtgever samen te zoeken naar de eerstvolgende feature met de meeste toegevoegde waarde.

Opdrachtgevers en producten

Seecr levert software aan landelijke organisaties als de Koninklijke Bibliotheek, Beeld en Geluid, Kennisnet, de KNAW, de Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg, en Surf. Met haar software is ieder boek dat in bezit is van de Nederlandse Bibliotheken vindbaar; kunnen hbo-studenten door medestudenten geproduceerde scripties nalezen op hbo-kennisbank.nl, en kunnen vrijwilligers van de Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg artikelen invoeren en vindbaar maken voor de wereld van de gezondheidszorg, op een door Seecr gebouwd en gehost publicatieplatform.

Snel schakelen

Seecr wil de hbo-ict studenten laten proeven en ruiken aan haar unieke werkwijze. Ze hanteert dagelijks vier zeer korte staande vergaderingen, waarin medewerkers bij elkaar staan en vertellend wordt gedeeld, waaraan wordt gewerkt. Via een flexibel monitoringsysteeem worden wensen van klanten vastgelegd en geprioriteerd. Het ligt in de lijn der bedoeling regelmatig studenten bij deze vorm van werkoverleg uit te nodigen, zodat ze bekend raken met deze vorm van snelle afstemming.

Proosten op de synergie CHE - Seecr
De samenwerking bezegeld met een toast op de Kenniscampus. Softwarebedrijf Seecr zal op 1 augustus een deel van de bovenste verdieping van het Prisma-gebouw betrekken. v.l.n.r. Gerrit van der Heijden (directeur ondersteunende diensten CHE); Henk Langerak (hoofd facilitaire dienst CHE); dr. Harmen van Wijnen, voorzitter College van Bestuur, Thijs Janssen (directeur Seecr); drs. ing. Erik Groeneveld (directeur Seecr).

Reactie CHE

De CHE verwacht dat er mooie cross-overs zullen ontstaan die bijdragen aan de ontwikkeling van haar studenten. Harmen van Wijnen van het College van Bestuur: “De verhuur van de ruimte aan Seecr past in onze doelstellingen om ons nauwer te verbinden met het werkveld.”

1 gedachte over “Softwarebedrijf Seecr trekt tijdelijk in bij hogeschool CHE

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.