Sharekit demo op Onderwijsdagen 2017

In Sharekit, de door Seecr herbouwde repository, kunnen wetenschappelijke publicaties, scripties en leermaterialen worden opgeslagen volgens internationaal geldende standaarden voor opslag en uitwisseling.

IMG_6007

Gisteren werd in de grote publiekshal op de preconferentie van de Onderwijsdagen een tipje van de belofte opgelicht voor het aanwezige publiek. Het screenshot toont het invoerscherm voor leermaterialen.

Open Onderwijs

Door leermaterialen te delen onder een open licentie, neemt de kwaliteit van de materialen toe. Het delen en hergebruiken van open leermaterialen is door de minister Bussemaker genoemd als een ambitie voor het onderwijs. In 2025 moeten alle docenten van Nederlandse hogeronderwijsinstellingen hun onderwijsmateriaal open beschikbaar stellen.

Vandaag volgt een live-demo.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.