HBO-bestuurders lauweren schrijvers van in groene route gepubliceerde Open Access hbo-studieboek

Een vakjury bestaande uit diverse geledingen uit de hbo-onderwijswereld hebben een docenten/auteursteam van de Haagse Hogeschool met de HBOAward beloond voor hun initiatief om een open studieboek voor de ICT-opleiding te schrijven.

Creative Commons

Geïnspireerd door een toespraak van Cable Green, hoofd Open Educations bij de Creative Commons organisatie, besloot Peter Becker van de Haagse Hogeschool hun nieuwe studieboek voor de ICT-opleiding aan de Haagse Hogeschool en Avans Hogeschool zelf te gaan schrijven en open access te maken. Dat deed hij samen met een aantal collega’s.

Groene Route

De award werd in ontvangst genomen door: Joyce van Aalten (zelfstandig informatiespecialist), Peter Becker (Haagse Hogeschool), Marjolein van der Linden (Hogeschool van Amsterdam) en Eric Sieverts (GO Opleidingen). Door het boek Open Access beschikbaar te stellen kunnen studenten de online versie van het boek eenvoudig te verkrijgen. Het studieboek is nu voor iedereen gratis downloadbaar, onder andere via de zogenoemde Groene Route van de HBO Kennisbank, die door Seecr in opdracht van Surf is gebouwd. Een hard copy is tegen druk- en verzendkosten te bestellen.

Screen Shot 2017-10-05 at 14.46.58Tijdens het schrijfproces haakten ook andere enthousiaste professionals aan, die kosteloos meewerkten aan het eindresultaat. Het schrijversteam ziet een versterkt kennisnetwerk als een van de producten van dit initiatief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.