Kick-off Sharekit succesvol

SURF werkt aan een nieuwe infrastructuur voor het delen en zoeken van kennisproducten en open leermaterialen. Een van de manieren om het delen van open leermaterialen aantrekkelijk te maken, is de mogelijkheid daartoe – vanuit technisch perspectief – te vergemakkelijken. Seecr gaat daarbij helpen. Afgelopen vrijdag staken we de koppen bij elkaar met een enthousiaste vertegenwoordiging uit de wereld van het hoger onderwijs.

Van India tot de VS; overal worden door overheden en onderwijsinstellingen stappen genomen om leermaterialen, die door publiek geld tot stand zijn gekomen, breed te delen onder een open licentie. Het delen en hergebruiken van open leermaterialen is eveneens de ambitie van minister Bussemaker. Zij wil dat ook in Nederland, in 2025, docenten van Nederlandse hogeronderwijsinstellingen het de normaalste zaak van de wereld vinden, dat ze hun onderwijsmateriaal open beschikbaar stellen. Op het moment bewegen verschillende hogeronderwijsinstellingen zich nog op een continuüm van afgeschermd tot open, van (eerst) binnen de eigen instelling, samen, onderling, met andere instellingen, of helemaal open. Seecr zal voor SURFnet, de HBO Kennisinfrastructuur (HKI) en SURFmarket de repositorydienst Sharekit binnen de HKI voor hogescholen eigentijds gaan inrichten om de ontwikkeling naar ‘open’ te vergemakkelijken. In Sharekit kunnen al wetenschappelijke publicaties, scripties en leermaterialen worden opgeslagen volgens internationaal geldende standaarden voor opslag en uitwisseling.

Agile werken met Seecr
‘Kennismaken met agile werken, is kennismaken met mensen’, volgens Erik Groeneveld van Seecr. We beginnen de workshop met elkaar beter te leren kennen door een kennismakingsspel. Later op de dag ontdekken de deelnemers tijdens een break-out sessie met en van elkaar waarom ze Sharekit belangrijk vinden.
Sessie 'Wat heb jij met Sharekit?'
Erik Groeneveld en Thijs Janssen van Seecr starten met de kick-off van Sharekit

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.