Puik test- en implementatieplan configuratiebeheertool

Rick Janssen en Koen de Nooij van het ROC A12 uit Ede hebben hun stage vervolgd met een afstudeerproject bij Seecr, en die met goed gevolg volbracht. Zij onderzochten voor ons drie open source tools, die het configuratiebeheer vergemakkelijken. Seecr maakt gebruik van een reeks aan VM’s (virtual machines). Om die eenvoudiger in te richten en te beheren, zoals nieuwe releases of updates van components, is een dergelijk configuratiebeheer tool het meest efficiënt, wat tot kostenbesparing leidt.

Felicitaties voor een compact test- en implementatieplan
Stagiaires Rick Janssen en Koen de Nooij presenteerden een test- en implementatieplan voor de nieuwe configuratiebeheertool van Seecr. Rechts staan de developers Erik Groeneveld en Thijs Janssen.

Het belangrijkste voor Seecr is dat de tool open source is, en blijk geeft van kwaliteit en betrouwbaarheid. Open source geeft ons de mogelijkheid fouten, die we nog zouden ontdekken in de tool, zelf te fiksen, onafhankelijk van derde partijen. Deze ruimte bieden wij ook aan onze eigen klanten.

Allereerst maakten Rick en Koen een analyse van de oude en gewenste situatie, waarmee de efficiëntie van Seecr op een nog hoger plan kon worden gebracht. Ze onderzochten de configuratiebeheertools Ansible, Chef en Puppet op hun merites. Uiteindelijk kozen we voor Ansible. Ansible is agentless en heeft een eenvoudige YAML gebaseerde automatiseringssyntax. Het maakt gebruik van SSH (Linux/Unix). Aan de tool is door meer dan tweeduizend bijdragers uit de open source community gewerkt.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.