Het beste van twee werelden: Apache Jena + Lucene

Zoals we al beschreven in onze vorige blog, is GraphDB van opzet veranderd. Anders dan voorheen, toen de volledige triplestore in geheugen was, wordt de data nu grotendeels op schijf opgeslagen. Wij verwachten van onze triplestore hoge snelheden. Maar het lijkt erop dat deze verandering de performance laat teruglopen.

Een mogelijk alternatief voor GraphDB zou een eigen combinatie van Apache Jena met Lucene kunnen zijn. We schrijven nu dus code om een triplestore te maken met Lucene als backend. We weten uit ervaring hoe snel Lucene kan zijn. De performance gaan we meten doordat we echte queries naspelen met performance-testen. In een volgende blog meer over hoe dit in de testomgeving gaat uitpakken. Als dit nieuwe component een succes is, zullen we het toevoegen aan onze Meresco component library.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.