IPv6 verbindt de wereld (nog meer)

Wat zou er gebeuren als de Internet adressen zouden opraken? Dat zou betekenen dat nieuwe computers – en in toenemende mate apparaten, zoals sensoren – niet meer op het internet kunnen worden aangesloten. Dat zou de groei van het internet doen stoppen. Een aantal jaren geleden behoorde deze conclusie ook werkelijk tot een realistisch scenario. Vandaar dat er een nieuwe versie van het Internet Protocol werd bedacht: IP versie 6. Een IPv6 adres is een reeks van 128 bits, wat 2 tot de 128ste adressen oplevert, oftewel 340282366920938463463374607431768211456. Om precies te zijn.

Verbouwing

Het veranderen van het IPv6 protocol heeft wel iets meer om het lijf dan even het aantal adressen vergroten. Providers moeten IPv6 ook aan hun klanten aanbieden. En de onze doet dat dus ook. Op onze beurt, bieden wij vanuit onze servers, diensten aan onze klanten. Wij bieden nu dus ook IPv6 aan. We hebben daarvoor onze netwerk-infrastructuur aangepast. Nog een paar puntjes op de i, en verschillende websites en applicaties die wij hosten, zijn dan via zowel het oude IPv4, als het nieuwe IPv6, te gebruiken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.