Springlevende historie van Drenthe

Er is ons veel aan gelegen om de zoekwens van online bezoekers van onze opdrachtgevers zo goed mogelijk in vervulling te laten gaan. Na een simpele zoekwens doet onze code razendsnel haar werk. Daarmee halen we de rijkdom van – bijvoorbeeld, maar niet alleen – het internet, naar boven.

Code brengt archieven tot leven!
Code brengt archieven tot leven!

Zo regelen we nu dat filmbeelden uit specifieke YouTube-kanalen over Drenthe, gezamenlijk vindbaar worden binnen het portaal van het Drents Archief. YouTube biedt hiervoor een API aan. Zo kan iedereen die YouTube beelden wil ontsluiten, rechtstreeks bij de metadata die bij de beelden behoren. Dit maakt weer volgende stappen mogelijk. Bijvoorbeeld annotaties toevoegen aan wat via YouTube is gevonden. Andere bronnen kunnen dan gecombineerd worden met de zoekvraag, en de uitkomst verrijken. Of gecombineerd worden met projecten, waarbij betrokken en opgeleide vrijwilligers beeld duiden en voorzien van extra beschrijvingen. Code brengt de historie van Drenthe in beweging!

1 gedachte over “Springlevende historie van Drenthe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.