Wie mag wat waar: integrated access management

Om eindgebruikers van het zoekplatform van bibliotheek.nl toegang te geven tot andere bibliotheekdiensten, schrijven we nu code voor een goede afhandeling daarvan. Dit stukje functionaliteit laat de systemen van de bibliotheek weten met wie ze te maken hebben, zonder dat daarbij passwords of inlogcodes van de gebruiker bij het zoekplatform zelf bekend hoeven te zijn. De afhandeling vindt plaats via OAuth 2.0. Deze service geeft een ‘sleutel’ af bij het inloggen, en herkent die als er gevraagd wordt een actie uit te voeren. Boekje lenen? Is goed. Reserveren? Kan! Vanaf de kant van de bibliotheek gezien, biedt deze toegangspoort een prettige flexibiliteit in de dienstverlening. Er zijn immers legio diensten denkbaar, die achter zo’n intelligente toegangspoort beheersbaar uitgerold kunnen worden. Voor de huidige case beperken we ons tot het reserveren van boeken.

Handig voor de opdrachtgever is dat we de uitwerking van ons voorstel op onze demo-pagina zetten. Daarmee kunnen we snel laten zien hoe zaken werken, en kunnen we alternatieven of coole features tonen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.