Big Data mogelijkheden voor het Drents Archief

Eind deze maand hebben we een kick-off meeting met het Drents Archief voor een bijzonder project. Drenthe is een provincie met een rijke cultuurhistorie, vol met unieke verhalen en lokaties. De uitstalling daarvan wordt met de keuze voor Seecr en haar rijke tools als Meresco en Ginger, verbeterd. Door het initiatief te nemen om de mogelijkheden van geavanceerde zoek- en analysesoftware toe te passen op haar bezit, heeft het Archief een strategische stap gemaakt. Met onze dienstverlening kan het Archief relatief verborgen erfgoed beter zichtbaar en toegankelijker gaan maken, omdat we ervoor zorgen dat voorheen niet-vindbare data, boven water komen en op aantrekkelijke wijze gepresenteerd kunnen worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.