Zoekplatform versie 1.0 gelanceerd bij OBA

Vandaag hebben we een mooie mijlpaal bereikt binnen het NBC+ project. De nieuwe bibliotheek catalogus is gelanceerd bij de OBA. De Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC+) is nu digitaal beschikbaar voor het publiek (www.oba.nl).

Uitgebreid zoekplatform
Het zoekplatform maakt het zoeken eenvoudiger door middel van semantische technieken. Er is een betere koppeling tussen vergelijkbare titels en de filtermogelijkheden zijn uitgebreider. Daarnaast is het eenvoudig zoeken tussen de verschillende lokale én landelijke bronnen. Zo kan de eindgebruiker precies de informatie vinden die aansluit bij de zoekvraag.

Vervolg
Er zit veel in wat betreft functionaliteit en data. De voorbereidende stappen zijn hiermee gezet voor de uitrol van een semantische search-engine. De verwachting is dat er de komende maanden meer bibliotheken worden aangesloten op de NBC+

We zijn trots op het resultaat!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.