Gastblog Tzadiq Schimmel: Metadata in de Cloud en ‘lots of Open Space’ (Dutch)

Tzadiq Schimmel is Information Specialist bij Deltares en was een deelnemer van Meresco Open op 16/11/’11.

Bij een bijzonder product zoals Meresco is het heel belangrijk te weten wat jouw doel is dat je met dit middel wilt bereiken. Anders gezegd: hoe past Meresco bij haar klanten? En hoe past de ‘Cloud’ daarin? Wat zijn de behoeften? Hoe wil Seecr in de rol ontwikkelaar of ‘enabler’ het speelveld faciliteren?

Community
Fragmenten van die vragen hebben we in de Open Space sessies uitgediept. Ik heb gemerkt dat de ruimte van het speelveld groot is. De vraag is hoe je die ruimte comfortabel maakt met relevante wensen en antwoorden daarop. Een community? Het aanwezige gezelschap was gemêleerd en daarmee werd de belofte van een goede 360 graden kijk op het speelveld daadwerkelijk ingelost.

Wel of niet in de Cloud
Wat zijn de feiten, meningen en ingrediënten voor een optimaal aggregatieproces voor metadata van meerdere organisaties? Dat was mijn leerdoel voor de Open Space sessies. In die vraag ligt ook een belangrijke rol van toegevoegde waarde van de Cloud besloten. De Cloud kan het daadwerkelijke delen van metadata goed faciliteren. De Cloud wordt door menigeen ervaren als een onveilig gebied voor vertrouwelijke data. Misschien is het geruststellender om al te vertrouwelijke gegevens gewoonweg niet te delen in de Cloud. Wil je met de Cloud aan de slag voor het uitwisselen van gegevens en informatie, dan zul je dus binnen je organisatie al moeten bepalen welke metadata al dan niet vertrouwelijk is. Het werkproces waarin metadata tot stand komt moet daarop ingericht zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.